Access Bars®

Hoe werkt de methode Access Bars®?

Een Bars-sessie geeft rust, ruimte en ontspanning in je hoofd. Het is een manier om een frisse wind door je energiehuishouding te laten waaien en om zonder te praten gedragspatronen en vastzittende emoties, gedachten en gevoelens te veranderen.

Bars is een verzamelnaam voor 32 punten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Daarin ligt de elektrische lading van alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je ooit hebt gehad als patroon opgeslagen.

Door deze specifieke punten met aanraking te activeren, laat dat toe om die spanning te ontladen, zodat er meer ruimte gecreëerd wordt voor nieuwe mogelijkheden. Elke Bar correspondeert met het aspect of gedeelte in je leven waar deze naar genoemd is.

Alle energie van elke gedachte die je ooit hebt gehad zijn opgeslagen in de “Bars”. Er zijn Bars voor: het lichaam, genezing, controle, bewustzijn, creativiteit, kracht, veroudering, seksualiteit, plezier, verdriet, tijd en ruimte, communicatie etc.

 

Hoe gaat een BARS sessie in zijn werk en wat doet het?

Het nalopen van de Bars is een proces waarbij je volledig aangekleed ontspannen op je rug ligt. De 32 punten op het hoofd worden in verschillende samenstellingen licht aangeraakt waardoor de ‘lading’ van overtollige gedachten, overtuigingen, oordelen en standpunten worden opgeruimd. Op het cognitieve deel van je hersenen heeft dit geen invloed. Alles wat je weet en hebt geleerd, blijft intact.

Het gehele proces is te vergelijken met een ‘defragmentatie’ van de harde schijf van uw computer. Het ‘verwijderen’ van oude ‘bestanden’ en ongebruikte ‘programma’s’ die overtollige ruimte in beslag nemen en uw energie systeem zwaar en overladen maken.
Hierdoor krijgt je werkelijk meer ruimte terug en gemak in je leven.

Wat zijn de voordelen van het laten nalopen van uw BARS?

Veel mensen zeggen dat ze na afloop van een Bars sessie meer ruimte in hun hoofd voelen, alsof het schoongemaakt is. Ook verdwijnen sommige fysieke en mentale problemen al na één Bars sessie. Het daadwerkelijk opmerken van resultaat en verandering kan zich tot over ongeveer drie tot vier weken uitwerken,

  • In het ongunstigste geval zal je na een sessie ontspannen en rustig voelen, alsof je een massage hebt gehad.
  • In het gunstigste geval openen zich mogelijkheden van vernieuwde energie, waardoor je dingen in je leven kunt veranderen.

De volgende ervaringen zijn o.a.;

  • meer rust en ontspanning,
  • beter slapen,
  • een “leeg hoofd”,
  • geduldiger,
  • afname van hoofdpijn,
  • betere concentratie,
  • daadkrachtiger,
  • meer inzicht in patronen.

 

Access Bars® bij kinderen?

Ook kinderen kunnen baat hebben bij een Bars-sessie. Ze zijn na een behandeling bijvoorbeeld rustiger, slapen beter, luisteren beter en hebben meer zelfvertrouwen.