Reiki

Reiki wordt wel vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het Japans betekent het kracht van de zon.

Wat doet Reiki?

Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrijkomen. De energie kan weer vrij of vrijer stromen, waardoor mensen zich ondanks hun ziekte, problemen die ze hebben zich niet meer of minder ziek voelen. Mensen kunnen er beter mee omgaan en gaan positiever denken waardoor hun levenskwaliteit aanzienlijk verbetert. Reiki brengt processen op gang waarbij soms ontwikkelingen bij de ontvanger ontstaan die in eerste instantie niet voor de hand liggen.

In het holistische wereldbeeld hebben lichamelijke klachten een geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Dit kunnen angsten, verdriet al dan niet verband houdende met onverwerkte gebeurtenissen. Reiki is erop gericht deze zaken te accepteren als een deel van jezelf en niet als een negatief iets.

Wat gebeurt er tijdens een Reiki behandeling?

Bij een persoonlijke en directe Reiki behandeling wordt de cliënt in aangeklede toestand op de behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning.

Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven. Vindt de cliënt het onplezierig om direct aangeraakt te worden, houdt de behandelaar zijn handen enige centimeters boven het lichaam. Dit wordt altijd vooraf met de cliënt besproken.

Intieme aanrakingen en alle posities die de client als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden. Reiki vindt altijd de juiste weg.

“Wees nooit iemand anders. Wees altijd jezelf. Op die manier kun je vreugde niet missen, want je natuurlijke staat is een bron van vreugde.”

De oorsprong van Reiki

De oorsprong van Reiki ligt in Japan waar Mikao Usui als grondlegger en herontdekker van deze geneeswijze wordt gezien. Zijn therapie genaamd ‘Usui Shiku Ryoh’, of wel in het Nederlands ‘De Usui reikimethode. Deze methode wordt in mijn praktijk ook gebruikt.

Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.

Reiki werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en in balans te brengen. De energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft. Op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau word je je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd.

Wil jij een reiki behandeling?

Maak dan eenvoudig een afspraak.